DET SIGER MØDRENE SELV: Det gør vi anderledes end vores egne mødre

Vi har gennem de seneste uger forsøgt at dykke ned i teenagepigemødres tanker omkring deres kroppe – og hvordan de mener, det påvirker hverdagen som mor – og deres datter.  

Ifølge en spørgeskemaundersøgelse mener møderne, at de spiller en stor rolle, når det kommer til datterens forhold til sin krop, og i denne blog deler de mødre forskellen på, hvordan deres mor talte med dem om krop – og hvordan de selv gør de. Vi spurgte dem: “Hvad har du sagt og gjort anderledes end din mor?”

Læs de ærlige svar her:

“Jeg er ikke så forhippet på kure”

“Jeg taler åbent om og med accept om min krop”

“Reelt bare det at tale om det. Det gjorde vi aldrig derhjemme, da jeg var barn” 

“Jeg taler mere åbent om min krop, og hvad tiden gør ved den.”

“Jeg er meget bevidst om ikke at nævne for mine døtre, at jeg meget gerne ville være så slanke, som de er. Og så er jeg så åben, ærlig og fyldestgørende som muligt med mine svar, når det handler om kroppen, puberteten, mens, sexualitet, følelser etcetera”. 

“Jeg snakker med min datter om, hvad det gør ved kroppen at sulte sig for at være slank, og om hvor meget bedre det er at vælge den rigtige mad.”

“Jeg taler mere åbent. Også uden at der er blevet stillet spørgsmål.“

“Jeg taler med mine børn. Vi går også nøgne rundt, når det er naturligt (for eksempel på vej i bad), jeg fortæller, at de skal nyde deres kroppe og være glade for, at de er velskabte OG velfungerende.”

“Vi snakker mere, undrer os, siger til, når noget er træls, noget vi er ked af eller bange for. Vi anerkender hinanden og giver råd og hjælper. Vi er også ærlige. Jeg ved godt, hvorfor jeg er tyk, det gør de også.“

Vi snakker om, hvad hun er ked af, og nogle gange finder vi løsninger, andre gange bare accept. Min egen mor prikkede bare til os tre piger, hvis hun syntes, vi tog på eller spiste usundt og sagde, at nu skulle vi passe på ikke at blive tykke.”

“Jeg hjælper med vejledning i forhold til sundhed og skønhed.”

“Jeg taler mere åbent om sexualitet og om kroppen på godt og ondt.”

“Jeg taler faktisk med hende, hvilket jeg aldrig gjorde med min mor”

“Min mor snakkede ikke om kroppen, om mens, drenge eller noget som helst. Jeg har gjort meget for at snakke med mine børn , blot om mens som ville komme. Og da den kom, tog vi det stille og roligt og købte bind.”

“Jeg taler mere med min datter om det end min mor gjorde, men det er også en helt anden tid, vi lever i med sociale medier, pres med mere.”