DET SIGER MØDRENE SELV: Det gør og siger vi foran vores teendøtre

Vi har gennem de seneste uger forsøgt at dykke ned i teenagepigemødres tanker omkring deres kroppe – og hvordan de mener, det påvirker hverdagen som mor – og deres datter.  

Ifølge en spørgeskemaundersøgelse mener møderne, at de spiller en stor rolle, når det kommer til datterens forhold til sin krop, og i denne blog deler de mødre deres reelle ord og handlinger foran deres datter eller døtre. Nogle med stolthed og andre med fortrydelse. Vi spurgte dem: “Hvad har du sagt og gjort med din krop foran din datter?”

Læs de ærlige svar her:

“Jeg udviser accept og omtaler mine massive strækmærker som mor-ar og min overvægt uden fordømmelse.”

“Jeg har snakket om, at min dårlige ryg skyldes manglende træning” 

“Jeg går i kjole næsten hver dag. Ikke sådan nogle løse ”teltkjoler” for at skjule noget, men nogle, der følger kroppen, som den er.”

“I Corona tiden har vi trænet meget sammen, og jeg snakker med hende om, at man aldrig bliver “perfekt”. Man vil altid kunne finde noget at være utilfreds med, så derfor kan man lige så godt slappe af omkring udseende af kroppen og holde fokus på at være sund og rask.”

“Hvis de taler grimt om dem selv, spørger jeg hvorfor og forklarer, at jeg faktisk synes, de er pæne.”

“Jeg snakker slankekur, vejer mad, vil ikke bade i svømmehal, fordi jeg er flov over min tykke mave og joker med, jeg bare leger, at jeg er gravid. Men de siger, de elsker mig, som jeg er, andre gange siger de, at de vil hjælpe med sund mad, eller at de kan hjælpe med at bytte chips-hygge ud med frugtsalat-hygge”

“Husk at træne, så du ikke ender med af få skader og tage på”

“Jeg går gerne nøgen gennem huset efter badet, og det synes datteren er pinligt, fordi jeg ikke er slank. Hver gang snakker vi om, at kroppe er forskellige og ændrer sig gennem livet.

“Jeg nævner, at jeg ser godt ud, uanset om jeg er overvægtigt, eller lignende, og jeg viser, at jeg holder af min krop for det, den giver mig”

“Jeg prøver at formidle, at hvem, du er som person, er vigtigere end, hvordan du ser ud.” 

“Jeg kommer ofte til at tale om, at jeg skal på “kur” eller gerne vil tabe mig.”

“At overgangsalder er som at være teenager, men med højere alder.” 

“Jeg hviler i mig selv og er ikke blufærdig”

“Jeg er kommet til at kalde mig selv tyk, og det er jeg ikke”